WIE WE ZIJN

LEER ALEXANDRA KENNEN

OVER MIJ

Hallo, ik ben Alexandra. Met een Spaanse vader en een Indonesische moeder ben ik opgegroeid in een cultureel zeer gevarieerde context. Ik behaalde een Bachelor in Bedrijfsbeheer, die ik aanvulde met een Master in Bedrijfscommunicatie en Public Relations. Daarna bouwde ik een succesvolle carrière uit in de communicatie, marketing en PR in een internationale omgeving hetgeen mij in staat stelde veel te reizen.

Een tijdje geleden bekroop mij het gevoel dat er dingen foutlopen in onze maatschappij. Kijk eens rond je. De wereld waarin we leven is zo druk en hectisch geworden dat het leven gewoon aan ons voorbijraast en we niet eens meer weten wie we werkelijk  zijn. Op een dag riskeren we wakker te worden en te beseffen dat we al vele jaren vergeten zijn om écht te leven en moeten we vaststellen dat we het evenwicht tussen lichaam en geest helemaal verloren zijn. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het mogelijk moet zijn om een harmonieus leven te leiden waarin we veel werken en toch gelukkig zijn, besliste ik om uit de ‘ratrace’ te stappen en de pauzeknop in te drukken. Ik ontwikkelde een interesse voor welzijn, gezonde voeding en planten en verdiepte mij in feng shui om mijn kennis over deze onderwerpen te verbreden. Kort nadien leerde ik via mijn zielsverwant ‘sofrologie’ kennen. Nog nooit van gehoord? Ik toen evenmin, maar het is dus de wetenschap van harmonie tussen lichaam en geest, waarbij ontspanning en concentratie gebruikt worden om het persoonlijke bewustzijn en het algemene welzijn te vergroten.

Tijdens mijn sofrologiestudies werd het mij duidelijk dat ik mijn nieuwe inzichten wilde toepassen door met kinderen te werken. Zij dragen immers onze toekomst in zich. Door hen de wezenlijke beginselen van welzijn bij te brengen via een goede ademhaling krijgen ze een sterke basis mee voor een bewust en evenwichtig leven als volwassene.

Op een dag werd ik wakker met het idee om deze boodschap aan kinderen en de volwassenen rondom hen mee te geven via een boek op basis van de kleuren van de regenboog, met mijn hond Max als hun gids. Mijn eerste boek “De regenboog”  laat kinderen, en iedereen die ervoor open staat, op een warme en speelse manier kennismaken met -ademhalings- en ontspanningstechnieken, waardoor het zelfbewustzijn en het welzijn toenemen. De boeken zijn speels en kleurrijk doch tegelijk leerrijk, en – zijn telkens opgesteld in een combinatie van 2 talen (Frans/Engels, Nederlands/Frans en Spaans/Engels).

Dit is echter pas het begin van een volledig nieuw avontuur, aangezien ik  reeds talrijke ideeën voor andere boeken en nieuwe initiatieven in welzijn voor kinderen en volwassenen in gedachten heb.

Art is not a handicraft, it is the transmission of feeling the artist has experienced.

Nikolaevich Tolstoy

MIJN VIDEO'S

CONTACTEER MIJ